Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΣΤΡΑΣ ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

                                   ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΣΤΡΑΣ 
ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ  ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
          Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει το γεγονός ότι στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Πάστρας δε διδάσκονται, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, τριάντα επτά (37) ώρες μαθημάτων (ιταλικών, πληροφορικής, γυμναστικής). Αναλυτικά δε διδάσκονται είκοσι τέσσερις ώρες (24) ώρες στο Γυμνάσιο και δέκα τρεις (13) ώρες στο Λύκειο. Από την αρχή της χρονιάς δεν έχουν διδαχθεί καθόλου ιταλικά και ορισμένα από τα μαθήματα της πληροφορικής. Τα προβλήματα αυτά όχι μόνο δεν αντιμετωπίστηκαν αλλά και οξύνθηκαν λόγω ανακατανομών (όσο και του θανάτου της γυμνάστριας των σχολείων), που οδήγησαν στο να μη διδάσκεται καθόλου η πληροφορική στο Γυμνάσιο και να απουσιάζουν αρκετές ώρες γυμναστικής. Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει πλήρης αποδιοργάνωση των μαθητών, με επίδραση στους όρους διεξαγωγής της διδασκαλίας όλων των μαθημάτων, στις επιδόσεις αλλά και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου. Μάλιστα θα υπάρχει το φαινόμενο μαθητές τόσο της Γ΄ Γυμνασίου όσο και της Γ΄ Λυκείου να πάρουν απολυτήρια χωρίς να έχουν βαθμούς σε ορισμένα μαθήματα. Επιπλέον, για κάποιους μαθητές στο Γυμνάσιο, εμφανίζεται το φαινόμενο να έχουν βαθμό κάτω από τη βάση στο α΄ τρίμηνο (όπου σταμάτησε η διδασκαλία) και να κινδυνεύουν να απορριφθούν στο μάθημα λόγω αυτού του γεγονότος.
           Οι επανειλημμένες οχλήσεις από τις Διευθύνσεις των σχολείων, την ΕΛΜΕ και τους γονείς προς τη ΔΔΕ δεν έχουν αλλάξει το σκηνικό. Από τη μεριά της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών όλα εξελίσσονται σαν να μην τρέχει τίποτε!!! Η έμφαση σε διαχειριστικού τύπου ζητήματα όσον αφορά τους διορισμούς, που κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς έχει προβληθεί από τους αρμόδιους, αποτελεί «φύλλο συκής» της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Κρύβει την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και των δεσμεύσεων του μνημονίου για δραματική μείωση των διορισμών και για εφαρμογή της αναλογίας μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις εκπαιδευτικών.
           Η κατάσταση αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία. Αποτελεί έκφραση της ανάλγητης και ξετσίπωτης κυβερνητικής πολιτικής που δε διστάζει να θυσιάσει τους μαθητές και τις μαθήτριες στο βωμό της οικοδόμησης του «νέου σχολείου» της αγοράς. Ταυτόχρονα προοιωνίζεται ο «στραγγαλισμός» των περιφερειακών σχολείων για να επιταχυνθεί η υλοποίηση του Καλλικράτη της παιδείας. Αυτά είναι τα «παιδαγωγικά» κριτήρια και το «πρώτα ο μαθητής» που θέλει να εφαρμόσει παντού η τρόικα μαζί με τις δυνάμεις εκείνες (πολιτικές, αυτοδιοικητικές και συνδικαλιστικές) που θέλουν να γίνει η παιδεία βορά της αγοράς. Οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το δήλωσαν ότι οι οργανικές θέσεις θα καθοριστούν από τον αριθμό των μαθητών και στην πράξη κλείνουν προκαταβολικά οργανικές. Σπρώχνουν μαθητές και γονείς να απαιτήσουν οι ίδιοι τα πολυδύναμα των διαφοροποιημένων προγραμμάτων και της ταξικής κατηγοριοποίησης. Στραγγαλίζουν τα σχολεία για να μπορέσει να περάσει ανενόχλητος ο θεσμικός οδοστρωτήρας των καταργήσεων - συγχωνεύσεων, στη συνέχεια, χωρίς πρόβλημα.
            Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι το ζήτημα πρέπει να αναδειχθεί με αγώνες των γονιών, των μαθητών, όλου του λαού. Να ασχοληθούμε με τα ουσιαστικά προβλήματα προσπερνώντας τους προβοκάτορες και κάθε υποτακτικό του συστήματος που σπέρνουν την απογοήτευση και τον αποπροσανατολισμό. Μαζί με την ειδική αγωγή (ΕΕΕΕΚ, ειδικό δημοτικό, ΚΕΔΔΥ) η κατάσταση στην Πάστρα αποτελεί το μεγαλύτερο «άγος» για την Κεφαλονιά και το Θιάκι. Είναι πιλότος των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που έρχονται στην παιδεία με «ταχύτητα φωτός». Ο λαλίστατος βουλευτής δεν έχει βγάλει άχνα. Να πάρουν δημόσια θέση όλοι. Δήμος, Διευθυντές Εκπαίδευσης να σταματήσουν το «κρυφτούλι». Εδώ και τώρα να καλυφθεί με μόνιμους διορισμούς το σύνολο των προκλητικά μεγάλων κενών σε όλο το Νομό.
 
Αργοστόλι 13/03/2011
 
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
 
Ο Πρόεδρος Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Γαλιατσάτος Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου