Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Οι Κεφαλονίτες της Αργυρούπολης στην Αράχοβα. Και με εκπλήξεις.

Πραγματοποιήθηκε χθες, προγραμματισμένη εκδρομή του Συλλόγου Κεφαλονιτών Αργυρούπολης και Νοτίων Προαστίων, στην Αράχοβα.


Η συμμετοχή και αυτή τη φορά ήταν μεγάλη.  Κεφαλονίτες με καταγωγή απ’ όλα τα μέρη του νησιού μας, αλλά και πατριώτες μας που έφθασαν από το νησί, για να συμμετέχουν στην εκδρομή, γέμισαν δύο λεωφορεία, τα οποία στις 07:30 ξεκίνησαν από την Αργυρούπολη με προορισμό την Αράχοβα.  

Η μέρα ηλιόλουστη, ανοιξιάτικη, ζεστή, υπέροχη.  Η διαδρομή ευχάριστη.  Η πατριώτες μας είχαν πολύ καλή διάθεση για να περάσουν υπέροχα.  Τα τραγούδια, τα πειράγματα, τα ανέκδοτα, δημιούργησαν στα λεωφορεία την γνωστή ευχάριστη Κεφαλονίτικη ατμόσφαιρα, κάτι που όλοι το είχαν  ανάγκη, για να ξεφύγουν από την ρουτίνα της καθημερινότητας και των γνωστών προβλημάτων που μας ταλαιπωρούν.


Μετά από τρεις ώρες περίπου διαδρομής, οι εκδρομείς έφθασαν στην ωραία ορεινή πόλη της Αράχωβας.  Έκαναν βόλτα στην πόλη, επισκέφτηκαν τα μαγαζιά της, και κάθισαν στα καφενεία της.

Στη συνέχεια, αναχώρησαν για το χιονοδρομικό κέντρο.  Μέσα από μια μαγευτική διαδρομή, από έλατα και πολύ χιόνι, μετά από περίπου μισή ώρα έφθασαν στο χιονοδρομικό κέντρο. 

Εκεί τους περίμενε μια έκπληξη.  Η κυρία από την οποία ζήτησαν τις πρώτες πληροφορίες, για το πώς θα κινηθούν στην περιοχή ήταν Κεφαλονίτισσα.  Γέννημα θρέμμα από το Αργοστόλι.   Δεν χρειάζεται να πούμε ότι και η ίδια χάρηκε πάρα πολύ, και η εξυπηρέτηση που τους πρόσφερε ήταν πολύτιμη.  Επίσης μας πληροφόρησαν, ότι και άλλοι πατριώτες μας εργάζονται στο συγκεκριμένο χιονοδρομικό κέντρο.

Η επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο, στο οποίο, το ύψος του χιονιού πλησίαζε τα δύο μέτρα, ήταν φανταστική. 

Πήγαν με το τελεφερίκ στο ΣΑΛΕ στις πίστες και τις παιδικές χαρές, έπαιξαν με τι χιόνι, τράβηξαν φωτογραφίες, ενώ κάποιοι έκαναν ΣΚΙ.   Πολλοί δήλωσαν ότι ήταν  μια πολύ καλή εμπειρία. 





Επόμενος σταθμός το γραφικό χωριό της Αγόριανης.  Ένα χωρίο χωμένο μέσα στα έλατα και με πολλά τρεχούμενα νερά.  Εδώ ήταν και ο τελευταίος σταθμός των εκδρομέων.   Το τι έγινε στην ταβέρνα που γευμάτισαν δεν περιγράφεται.  Τραγούδι και χορός.   Μέχρι και μπάλο χόρεψαν και διβαράτικο.  Βλέπετε κουβαλούν μαζί και τα cd τους. 


Και εδώ άλλη μια έκπληξη περίμενε όσους επισκέφθηκαν την εκκλησιά του χωριού που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλα.   Στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού υπήρχε μια μεγάλη εικόνα του Προστάτη μας Αγίου Γερασίμου.  Η συγκίνηση, πράγματι ήταν μεγάλη. 

Κατά τις 17:00 πήραν το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα. 

Ο Πρόεδρος  Γιώργος Κωνσταντάτος και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, είχαν οργανώσει μια υπέροχη εκδρομή. Χάρισαν στους συμμετέχοντες μια υπέροχη ημέρα που θα τους μείνει αξέχαστη.   Άλλωστε όπως ομολογούσαν όλοι, είναι σύνηθες φαινόμενο πλέον, στο Σύλλογο τα πάντα να έχουν επιτυχία.  Και σ’ αυτό συντελεί το μεράκι, και η αγάπη, του Πυργισιάνου Προέδρου Γιώργου Κωνσταντάτου αλλά και όλου του Διοικητικού Συμβουλίου, για αυτό που ανιδιοτελώς προσφέρουν.  Είναι άξιοι συγχαρητηρίων. 

Θα τελειώσουμε με την επιθυμία των πατριωτών μας εκδρομέων, να ευχαριστήσουν τον Πρόεδρο και το ΔΣ του Συλλόγου, αλλά και την κα Σταυρούλα Πολλάτου, την πατριώτισσά μας υπάλληλο του χιονοδρομικού κέντρου και τον κο Κώστα Σπανό Διευθυντή της Κοινοπραξίας, για την πολύτιμη βοήθεια που με τόση ευχαρίστηση, τους προσέφεραν. 

Καλά λέει ο ποιητής Πάνος Γεωργόπουλος στο ποίημα του με τίτλο «Ο ΚΕΦΑΛΛΩΝΙΤΗΣ» το Γενάρη  του 1922 ότι:

«Σ’ όποια πόλη, σ’ όποιον τόπο
όποιου μέρους αποτάτου
ότι πέτρα ξαναγείρης
θα τον εύρης από κάτου».  

Τηλεβόας Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου